top of page
chatchat-04-no-pink-behind.png

 Behandelingen 

Waarom uw kat laten trimmen?

Zowel lang- als kortharige katten kunnen om verschillende redenen baat hebben bij een trimbeurt. 

- Katten met overgewicht of bejaarde katten kunnen zich vaak niet meer overal even goed wassen. De slecht bereikbare stukjes worden noodgedwongen overgeslagen, waardoor er makkelijker klitten kunnen ontstaan.

- Ook katten met gezondheidsproblemen wassen zich vaak minder dan anders. Als u weet of uw kat bv. gewrichtsproblemen heeft, meld dit dan ook zeker voor de behandeling, zodat ik extra zacht te werk kan gaan. 

- Overmatig fokken en het feit dat veel katten bijna uitsluitend binnen wonen, maakt dat de vacht-cyclus

van veel katten wat ontregeld is. Dit zorgt ervoor dat een kat niet langer 1 bepaalde ruiperiode heeft

maar bijna het hele jaar door haren blijft aanmaken en verliezen. Dit kan soms zorgen voor

extra haarballen of klitvorming.

- En natuurlijk ben ik er ook voor de baasjes! U hebt schrik dat u uw lieverd pijn doet, of u begint er liever niet zelf aan, aan dat kammen? Dan is er de kattentrimster om dat klusje van u over te nemen.  

Uitkammen of scheren? 

Bij een standaard trimbeurt worden klitten verwijderd en loszittende haren uitgekamd. Dode haren die in de vacht blijven zitten, kunnen de aanmaak van klitten in de hand werken. 

Scheren gebeurt altijd in samenspraak met de eigenaar. Katten waarvan de vacht in de vilt is geschoten of waarvan bepaalde delen van het lijfje niet meer zelf kunnen verzorgd worden, kunnen geheel of gedeeltelijk geschoren worden. Wanneer ik oordeel dat scheren niet noodzakelijk is, dan doe ik dit niet. 

Als uw katje medische problemen heeft (bv. artrose, een oud letsel dat mogelijk nog wat pijn doet, hartproblemen,...) mag u mij dat zeker melden zodat ik hiermee rekening kan houden!

Lekker bij u thuis en zonder narcose!

Niet veel katten staan te popelen om in hun reismandje te kruipen. En dat hoeft ook niet! Ik kom bij u thuis en verzorg de kat in z'n eigen omgeving. De stress van het transport en een vreemde locatie worden hem bespaard. Behalve een plekje met voldoende licht, hoeft u nergens voor te zorgen. Ik breng uiteraard mijn eigen materiaal mee, inclusief een tafeltje. 

Alle behandelingen worden zonder narcose uitgevoerd. Het is mijn missie om de trimbeurt voor uw kat zo aangenaam en stressvrij als mogelijk te maken.

 Contact 

info@chatchat.be 

Tel: 0479 74 35 63

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page